Πώς να διαλέξετε το σωστό μαξιλάρι;

Πώς να διαλέξετε το σωστό μαξιλάρι;

date_range
message 0 Comments

Το καταλληλότερο μαξιλάρι

Όταν αποφασίσετε, λοιπόν, να το αλλάξετε, ανεξάρτητα από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις, θα πρέπει να αγοράσετε ένα που: 

• Να στηρίζει τον αυχένα σας. 

• Να κρατά το κεφάλι σας στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική σας στήλη. 

• Να είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας υλικά, δεδομένου ότι έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο και βρίσκεται κοντά στις αναπνευστικές οδούς (μύτη, στόμα). 

Όταν αγοράζετε μαξιλάρι, προσέξτε 

Το ύψος Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα 8-14 εκ. είναι το ιδανικό ύψος. 

Την ετικέτα Πρέπει να αναγράφονται τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένο το μαξιλάρι, αν είναι υποαλλεργικό, καθώς και η κατασκευάστρια εταιρεία. 

Το είδος του καλύμματος Προτιμήστε ένα μαξιλάρι με κάλυμμα που αφαιρείται και πλένεται.

Μαξιλάρια ανατομικά σχεδιασμένα. Κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές, ώστε να ακολουθούν τις καμπύλες του αυχένα ή και του κεφαλιού και να προσφέρουν πλήρη στήριξη και άνεση. 

• Αν έχετε πρόβλημα στον αυχένα, συμβουλευτείτε προηγουμένως τον ορθοπεδικό σας. 

Τελικά, τι να επιλέξω; 

Αν δεν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας, και αφού πρώτα έχετε συμβουλευτεί τον ορθοπεδικό σας, μπορείτε ανάλογα με τη στάση που κοιμάστε να επιλέξετε: 

• Μαλακό και επίπεδο, αν κοιμάστε μπρούμυτα Επιτρέπει στον αυχένα και στη σπονδυλική σας στήλη να παραμένουν στην ίδια ευθεία, χωρίς να πιέζονται. 

• Μέτριο, αν κοιμάστε ανάσκελα Ή στο πλάι Ένα μαξιλάρι από λάτεξ ή αφρό μνήμης είναι πιο σταθερό και παρέχει στήριξη του κεφαλιού, κρατώντας το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένα.

Comments

Leave your comment

* Required field