Ποιοι τύποι μαξιλαριών υπάρχουν;

Ποιοι τύποι μαξιλαριών υπάρχουν;

date_range
message 0 Comments

Τύποι μαξιλαριών

Τα είδη των μαξιλαριών που θα βρείτε στην αγορά κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το υλικό (φυσικό ή συνθετικό) που χρησιμοποιείται για το γέμισμα, το κάλυμμα που μπορεί να έχουν και το σχεδιασμό τους (ανατομικά ή απλά). 

Μαξιλάρια από φυσικά υλικά 

1. Με φτερά Ή πούπουλα χήνας, βαμβάκι,τρίμματα καουτσούκ και συνήθως βαμβακερό κάλυμμα Είναι πολύ μαλακά και εύκαμπτα, γιατί το υλικό που περιέχουν κινείται ελεύθερα μέσα στο κάλυμμα προς όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στον αυχένα, στην πλάτη ή στη μέση χωρίς να σας πιέζουν, εξασφαλίζοντας στήριξη και άνεση. Ορισμένα από αυτά τα μαξιλάρια προσφέρουν τη δυνατότητα σε όποιον τα χρησιμοποιεί να αυξομειώνει το υλικό που περιέχουν, ανάλογα με τις ανάγκες του (π.χ. ανάλογα με το αν κοιμάται ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι). 

• Μην τα προτιμήσετε αν είστε αλλεργικοί. 

• Ελέγξτε την ύφανση του καλύμματος. Πρέπει να είναι πυκνή, για να μη βγαίνει έξω η γέμιση. 

2.Από λάτεξ το υλικό κατασκευής τους είναι αφρώδες, στερεοποιημένο καουτσούκ, που προκύπτει έπειτα από ειδική επεξεργασία του χυμού του καουτσουκόδεντρου. Θεωρείται 100% φυσικό προϊόν. Τα μαξιλάρια από λάτεξ είναι εύκαμπτα και διαθέτουν ομοιόμορφες ανοιχτές κυψέλες που διευκολύνουν τον αερισμό τους. Επίσης, υπάρχουν μαξιλάρια από κυψελωτό λάτεξ, με επιπλέον τρύπες σε σχήμα μολυβιού, για ακόμη καλύτερο αερισμό.  Παρόλο που το λάτεξ θεωρείται υποαλλεργικό υλικό, μπορεί να «πυροδοτήσει» αλλεργίες, λόγω των χημικών προσμείξεων που μπορεί να έχει. 

Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις 

Τα πιο οικονομικά είναι τα συνθετικά (10-30 €). Το κόστος όσων είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά διαμορφώνεται στα 35-60 €, ενώ για τα μαξιλάρια από λάτεξ ή αφρό μνήμης οι τιμές ξεκινούν από τα 40 €. 

Μαξιλάρια από συνθετικά υλικά 

1.Από πολυεστέρα ή αφρολέξ Τα περισσότερα μαξιλάρια είναι γεμισμένα με αυτά τα συνθετικά υλικά. Το κάλυμμά τους είναι συνήθως βαμβακερό με πρόσμειξη συνθετικού. Είναι λιγότερο μαλακά από αυτά που φτιάχνονται με φυσικά υλικά και κρατάνε λιγότερο. 

• Προτιμήστε τα ως λύση ανάγκης ή αν υποφέρετε από αλλεργίες. 

2.Από αφρό… μνήμης Είναι ένα υλικό που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του διαστημικού προγράμματος της NASA. Ο αφρός μνήμης (memory foam) εκμηδενίζει τις πιέσεις που ασκούνται στο κεφάλι και στον αυχένα, ενώ χαλαρώνει τους μυς. Επιπλέον, επειδή είναι ελαστικός, «αγκαλιάζει» τον αυχένα και το κεφάλι, προσφέροντας άνεση στον ύπνο. Θεωρείται 100% υποαλλεργικό προϊόν. 

• Κυκλοφορούν πολλά μαξιλάρια από αυτό το υλικό στην αγορά. Αγοράστε εκείνο που φέρει πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Comments

Leave your comment

* Required field